OT

HET ONGELOOFLIJKE TESTAMENT

 

De vroegste verhalen van onze cultuur komen uit het Oosten. Uit het Midden-Oosten. Maar wie kent ze nog ? Het Oud Testament vertelt over de ongelooflijke reis van een volk dat door de geschiedenis trok en haar wet en waarheid toeschreef aan God . ‘In God we trust’ dus, 5000 jaar geleden.

In deze voorstelling vertelt Frank Degruyter de eerste verhalen uit dat Ongelooflijke Testament: verhalen over mensen die telkens weer gedwongen werden te vertrekken, te vluchten, op zoek te gaan naar een plek om misschien te blijven. Het Oud Testament was misschien nooit zo actueel als vandaag… het zijn spannende verhalen ook, over tsunami’s en over een Ark waarin mensen en dieren overleefden. Verhalen over grote droogte en over een volk dat door de zee kon wandelen. Verhalen over slangen en verboden appels en over torens die tot de hemel rijken.

Mozes, Noah, Adam en Eva en vele anderen passeren de revue. Sterke verhalen verteld met hier en daar toch dat – streepje  humor.  Al is het met die God niet altijd om mee te lachen….